Wandelsessies

Wil je liever de natuur in en loop je graag buiten? Dan zijn wandelsessies iets voor jou. We spreken samen op een plek af waar het goed voelt voor jou. Al wandelend vinden we vaak rust. Gesprekken verlopen vaak gemakkelijker en beter tijdens een wandeling. We zoeken vaak niet voor niets de natuur op om ons hoofd leeg te maken. Dit maakt wandelsessies een van de meest effectieve vormen ooit!


Wandelen brengt je letterlijk in beweging. Tijdens een wandeling is het vaak makkelijker om je te ontspannen en kun je beter voelen wat er werkelijk in je omgaat waardoor het gemakkelijker kan zijn om weer helder te kunnen denken om tot een oplossing te komen.

Bij wandelen hoef je niet direct te reageren op prikkels, eisen en verwachtingen. Stiltes zijn niet ongemakkelijk maar voelen goed en geven je net als de natuur ruimte om je heen, wat je ook ruimte in je hoofd geeft. Ook hoef je elkaar niet steeds aan te kijken. Je keert als het ware terug naar jezelf.

Wandelen op zich heeft al een helend effect. Daarnaast brengt wandelen je beter in contact met je lichaam doordat al je zintuigen geprikkeld worden. En dat is belangrijk, want één van de meest voorkomende problemen van deze tijd is dat we te veel in ons hoofd leven.


Voordelen van wandelcoaching

Je bent buiten in de frisse lucht

Je bent in beweging wat goed is voor je lichaam en geest

Bewegen, ook matig intensief, zoals wandelen vermindert stressklachten

Stiltes zijn niet ongemakkelijk, maar geven ruimte om helder te denken en te voelen

De ruimte van de natuur geeft ook meer ruimte in je hoofd

De natuur met zijn opeenvolgende seizoenen weerspiegelen ons eigen leven