Relaties en Seksualiteit

Niets maakt zoveel emoties bij ons los als liefde en seksualiteit. Bijna alle liedjes boeken en films gaan over de liefde, over sex, en over relaties.
Bijna iedereen wilt een liefdevolle en hartstochtelijke relatie.
En het liefst willen we er ook nog één waar we ons veilig voelen waar we op de ander kunnen vertrouwen en waar we onszelf kunnen en mogen zijn.
Dat we met de ander kunnen lachen en huilen. Dat de ander ons helemaal begrijpt en het liefst er altijd voor ons is.
Allemaal verlangen we naar de perfecte liefde.
Maar vaak komt er een punt in de relatie dat het ondanks de beste bedoelingen niet meer lukt om te kunnen voldoen aan wederzijdse, vaak onuitgesproken verwachtingen over de liefde en seksualiteit.
Dat we elkaar verkeerd begrijpen omdat we elkaars liefdestaal niet begrijpen omdat we gekwetst zijn of een andere liefdestaal van onze ouders geleerd hebben.
Dat er seksuele problemen zijn, de seksualiteit minder fijn is dan we hoopten of dat er een sterk verschil in seksueel verlangen is.
Vaak persoonlijke en ook pijnlijke thema’s steken telkens opnieuw de kop op. Geen enkele relatie verloopt altijd goed.
Bijna nergens ben je zo kwetsbaar als in een liefdesrelatie.
Een relatie is een reis die je samen aflegt maar ook een reis waar je jezelf tegenkomt met al je onverwerkte pijn die je hebt opgelopen in je verleden.
De liefde die we voelen biedt ons ook een kans om met die pijn aan de slag te gaan en om communicatiepatronen uit je verleden te doorbreken.
Om meer over jezelf en de ander te weten te komen door werkelijk naar jezelf en naar elkaar te leren luisteren om zo jezelf en de ander beter te leren begrijpen.

Om jezelf en elkaar werkelijk te leren zien en opnieuw te mogen ontmoeten.